Polise 'stres, kendine güven ve mücadele ruhu' semineri

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Ocak 2008 18:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Polisin işinde daha başarılı olması ve kendine özgüveninin artması için seminer veriliyor. Antalya'da verilen seminere konuşmacı olarak katılan Eğitimci Yazar Cengiz Erşahin, polislere verdiği somut örneklerle stres, kendine güven ve mücadele ruhunu geliştirme yöntemlerini anlattı. Özellikle, polis teşkilatının, yapısı itibarı ile çok stresli olduğunu belirten Erşahin, hayatın içindeki stresin insanı sınırladığını, bundan kurtulmak için de özgüvenin yakalanması gerektiğini söyledi.

Antalya Emniyeti, farklı sosyal etkinlilerle teşkilat mensuplarının özgüvenlerini yükselterek verimliliği artırmaya çalışıyor. Polislerin sahip olabilecekleri başarı konusunda olumsuz düşünceleri yıkmak ve bunun sağladığı motivasyonla bağlı bulundukları kurumlardaki verimliliği arttırmak için seminer düzenlendi. Seminere konuşmacı olarak katılan Erşahin, önce "Seminere hazır mısınız?" diye sordu. Ses çıkmayınca sorusunu tekrarlayan Erşahin, "Hazırız" karşılığından sonra, salonu dolduranları ayağa kaldırarak müzik eşliğinde dans ettirdi.

Yaklaşık iki saat süren seminer sonrasında basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Erşahin, kendine güven ve mücadelenin üzerinde durduğunu söyledi. Emniyet teşkilatının özellikle yapısı itibarı ile çok daha stresli olduğunu belirten Erşahin, polislerin bu konuda nasıl deşarj olabileceklerini, sıkıntılarına daha farklı bakabileceklerini sağlamaya çalıştıklarını ifade etti. Seminerden sonra insanların daha başarılı olduklarını gördüğünü belirten Erşahin, "Bizim tespit ettiğimiz amir ve müdürlerimize sorduğumuzda seminere katılan teşkilat mensuplarında, seminer sonrasında büyük bir değişme olduğunu gördüklerini söylediler. İşlerine çok farklı bir şekilde yaklaştıkları yönünde izlenimlerini alıyoruz" dedi.

Stresin insanları aşağı doğru çektiğini, bundan kurtulmak için özgüvenin yakalanması gerektiğini anlatan Erşahin konuşmasını şöyle sürdürdü: "Olumsuz düşünceler bizi adeta bir kafesin içerisinde tutmaya başlıyor. Bu seminerimizde bu olumsuz düşüncenin hayatımızı nasıl sınırladığını neler kaybettirdiğini somut örneklerle sunduktan sonra, daha sonra bu durumdan nasıl kurtulunacağını somut örneklerle aktararak kurtarmaya çalışıyoruz. Bu kafesten kurtulduğumuzda bizde nasıl değişikliklerin olacağını, hayatımızın nasıl güzelleşeceğini yine burada yaşadık."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber